Barça en Spanje zien liefdesverklaring Frenkie de Jong: 'Alles voor z'n meisje'

Barça en Spanje zien liefdesverklaring Frenkie de Jong: 'Alles voor z'n meisje'

18-04-2021 14:10 Laatste update: 14:11
21

Frenkie de Jong heeft zaterdagavond in de gewonnen finale van de Copa del Rey niet alleen de harten van de Spaanse fans veroverd. Na zijn goal maakte hij een hartje voor zijn vriendin Mikky Kiemeney en dat wordt gretig opgepikt in Spanje.

Mikky vierde zaterdag haar 23ste verjaardag. Haar wens: een goal van haar vriend in de finale van de Copa del Rey tussen FC Barcelona en Athletic Bilbao (0-4). De Jong stelde niet teleur, speelde een geweldige wedstrijd in La Cartuja, gaf twee assists en tekende zelf voor de tweede Barça-treffer.

Kort voor de eindstrijd feliciteerde De Jong zijn vriendin met haar verjaardag. Het antwoord van Mikky: 'Goaltje voor m’n verjaardag zou leuk zijn xx.' Nadat hij in de 63ste minuut koppend de 2-0 maakte, droeg hij zijn goal op aan zijn vriendin door met zijn vingers - en de nodige moeite - een 'M' te maken.

'Opgedragen aan zijn vriendin', reageerde Barça op het eigen Instagram-account. Ook de Catalaanse krant El Periódico maakt er melding van. 'De liefde van Frenkie voor Mikky', klinkt het. 'Velen praten over Messi, Griezmann, Alba of Piqué, maar sorry: de man van de wedstrijd was Frenkie. Alles wat hij deed, droeg hij op aan zijn meisje.'