Juve-drama in Bergamo: slag om plek 3 vlak voor tijd verloren, CL-race wijd open

Juve-drama in Bergamo: slag om plek 3 vlak voor tijd verloren, CL-race wijd open

18-04-2021 16:52 Laatste update: 16:55
22

Juventus is al bijna officieel onttroond als Serie A-heerser en moet ook nog alle zeilen bijzetten om Champions League-voetbal af te dwingen. De nummer drie van Italië ging zondagmiddag in de slotfase onderuit tegen nummer vier Atalanta Bergamo.

La Vecchia Signora – met Matthijs de Ligt in het hart van de verdediging – begon met één punt voorsprong aan de clash met de nummer vier. Beide ploegen waren lange tijd aan elkaar gewaagd en het leek er 87 minuten lang op dat het verschil tussen Juventus en La Dea intact zou blijven. Atalanta drukte in de slotfase echter alsnog door en wist de overwinning nog binnen te slepen: Ruslan Malinovskiy zag een schot van richting veranderd worden en kon juichen.

Juventus duikelt hierdoor naar plek vier en is voorlopig niet zeker van Champions League-kwalificatie. Nummer vijf Napoli kan later op de zondag nog langszij komen, al moet het dan wel van koploper Internazionale winnen. Nummer zes SS Lazio won zondag in een spektakelstuk van Benevento: 5-3. De Romeinen hebben nog een inhaalwedstrijd tegoed en zouden op één punt van Juventus kunnen komen.