Eliteclubs gooien knuppel in hoenderhok en willen in augustus al Super League

Eliteclubs gooien knuppel in hoenderhok en willen in augustus al Super League

Gepubliceerd: maandag 19 april 2021 om 00:20ma 19-04-2021 om 00:20

Laatste update: maandag 19 april 2021 om 09:18ma 19-04-2021 om 09:18

De kogel is door de kerk, als het aan de grootste clubs uit Engeland, Spanje en Italië ligt: de Super League gaat er komen. Daarmee wordt de UEFA buitenspel gezet.

De plannen voor een eigen topcompetitie bestaan al langer. Nu kiezen de grootste clubs van Europa voor een radicale wending: de Engelse grootmachten Manchester City, Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham Hotspur, de Spaanse topclubs Real Madrid, FC Barcelona en Atlético Madrid en de Italiaanse reuzen Juventus, Internazionale en AC Milan gaan overstag. Volgens deze founding fathers zouden er nog eens drie clubs kunnen volgen en moeten er uiteindelijk twintig clubs deelnemen. Saillant: Bayern München en Paris Saint-Germain doen niet mee.

Deze Super League-plannen zouden de doodsteek zijn voor het grootste prestigeproject van de UEFA: de Champions League moet wellicht verdergaan zonder zijn grootste blikvangers. Dat de FIFA en de UEFA de totstandkoming van een nieuwe supercompetitie niet zien zitten, is al langer duidelijk. De FIFA liet al weten dat het Super League-deelnemers wilde uitsluiten van deelname aan WK's en EK's. De clubs laten overigens wel weten toenadering tot de FIFA en UEFA te willen zoeken.

Als de grote clubs hun zin krijgen, spelen ze de Super League-wedstrijden midweeks - in plaats van de Champions League en Europa League dus - maar blijven ze wel actief in hun eigen landelijke competities. Real Madrid-preses Florentino Pérez leidt het project. De clubs willen zo snel mogelijk beginnen: mogelijk begint de nieuwe competitie in augustus al.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws