BILD: Bayern München moet 20 miljoen betalen, anders Ten Hag of Van Bommel

BILD: Bayern München moet 20 miljoen betalen, anders Ten Hag of Van Bommel

18-04-2021 18:41
81

Erik ten Hag, Mark van Bommel en twee andere trainers staan op de nominatie om Hansi Flick op te volgen bij Bayern München. Met dat nieuws pakt BILD zondag uit.

In Duitsland is het grote speculeren begonnen, nu Flick zijn vertrek bij Bayern München heeft aangekondigd. Hij kan niet meer door één deur met onder meer technisch directeur Hasan Salihamidzic en houdt na dit seizoen de eer aan zichzelf, al gaat zijn club daar vooralsnog niet mee akkoord.

RB Leipzig-trainer Julian Nagelsmann is de grote favoriet om Flick op te volgen. De 33-jarige succestrainer heeft echter een doorlopend contract tot medio 2023 en moet de hoofdprijs kosten: volgens BILD vraagt RB Leipzig een slordige 20 miljoen euro.

Mocht het Bayern om welke reden dan ook niet lukken om Nagelsmann los te weken, dan komen Ten Hag en Van Bommel in beeld. De twee trainers staan op de schaduwlijst bij Der Rekordmeister, naast Massimiliano Allegri en Ralf Rangnick. Joachim Löw is geen optie, omdat de huidige bondscoach van Duitsland niet meteen na het EK weer aan de slag wil.

Ten Hag ligt bij Ajax tot medio 2022 vast en was in het verleden trainer van Bayern München II. Van Bommel, oud-speler van de Duitse topclub, is clubloos na zijn geruchtmakende ontslag bij PSV. BILD meldt over Allegri dat het als een nadeel wordt gezien dat de Italiaan geen vloeiend Duits spreekt. De komst van Rangnick wordt 'erg onwaarschijnlijk' geacht.