Breaking news

PSV-spits Zahavi ontbreekt vanwege gewapende overval, vrouw en kinderen bedreigd

Mister PSV en Eredivisie-topscorer Willy van der Kuijlen (74) overleden

Mister PSV en Eredivisie-topscorer Willy van der Kuijlen (74) overleden

Gepubliceerd: maandag 19 april 2021 om 09:01ma 19-04-2021 om 09:01

Laatste update: maandag 19 april 2021 om 09:32ma 19-04-2021 om 09:32

Willy van der Kuijlen is overleden. Dat maakt PSV maandagochtend bekend. De topscorer aller tijden van de Eredivisie, die leed aan Alzheimer, werd 74 jaar.

PSV deelt 'met een enorm gevoel van verslagenheid' mee dat Van der Kuijlen is overleden. 'Skiete Willy' blijft tot in de eeuwigheid verbonden aan de Eindhovense club. 'Geen enkele speler zal de prestaties van Van der Kuijlen bij PSV ooit evenaren', aldus PSV.

Van der Kuijlen is met 308 doelpunten topscorer van PSV en de Eredivisie. In achttien seizoenen droeg de geboren Helmonder ruim 500 keer het shirt van de Eindhovense club, wat hem met recht de titel 'Mister PSV' opleverde. Later was hij als jeugdtrainer, assistent-trainer, scout en clubicoon verbonden aan de club.

'Nooit voelt Skiete Willy zich ergens te groot voor', aldus PSV. De laatste jaren werd Van der Kuijlen regelmatig ingeschakeld voor de presentaties van de nieuwste aankopen. 'Zijn belangrijkste handelsmerk blijft voor altijd kappen, schieten, scoren, vooral heel veel scoren; Willy van der Kuijlen is voor altijd Mister PSV.'

Van der Kuijlen werd in 1966, 1970 en 1974 topscorer van de Eredivisie, maar zijn bescheidenheid stond een imposante interlandcarriĂšre bij het Nederlands elftal in de weg. Zo bedankte hij door spanningen met de Ajax-enclave voor het WK in 1974. De teller bleef steken op 22 interlands, waarin Van der Kuijlen zeven keer scoorde.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws