'UEFA wil Super League-clubs nog dit seizoen uit Europese toernooien halen'

'UEFA wil Super League-clubs nog dit seizoen uit Europese toernooien halen'

Gepubliceerd: maandag 19 april 2021 om 16:10ma 19-04-2021 om 16:10

De UEFA onderzoekt de mogelijkheden om de clubs die betrokken zijn bij de Super League plannen nog dit seizoen uit te sluiten van Europees voetbal. Dat zou betekenen dat de Champions League en de Europa League onthoofd worden.

Op een door de UEFA belegde persconferentie gaf voorzitter Aleksander Ceferin aan dat de bond er alles aan doet om Super League-clubs te straffen. "We gaan proberen om alle mogelijke straffen uit te voeren", liet de Sloveen optekenen. "Zo snel als da mogelijk is, willen we ze uit al onze competities halen. Dat geldt ook voor hun spelers."

Naar verluidt gaat Ceferin dinsdag met advocaten bespreken in hoeverre het mogelijk is om de clubs nog dit seizoen uit de Europese toernooien te gooien. Dat zou betekenen dat Paris Saint-Germain als enige club in de Champions League overblijft, aangezien zij zich niet verbonden hebben aan de nieuwe plannen. In de Europa League zijn Villarreal en AS Roma de twee clubs die niets met de Super League te maken hebben.

Chelsea, Real Madrid en Manchester City zijn drie van de twaalf clubs die wél betrokken zijn bij de nieuwe plannen. Zij zouden dus uit de halve finales van de Champions League kunnen worden gezet, terwijl voor Arsenal en Manchester United uitsluiting van de Europa League dreigt. Het is niet duidelijk hoe serieus deze mogelijkheid is.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws