Koeman wordt geen vrienden met Spaanse pers: 'Krijg ik meteen weer die vragen'

Koeman wordt geen vrienden met Spaanse pers: 'Krijg ik meteen weer die vragen'

Gepubliceerd: maandag 19 april 2021 om 16:33ma 19-04-2021 om 16:33

Ronald Koeman kan zich storen aan de constante vragen over zijn toekomst bij FC Barcelona. De Nederlandse trainer, die zaterdag de Copa del Rey won en daarmee zijn eerste prijs als eindverantwoordelijke bij de Catalanen pakte, hekelt het opportunisme in de Spaanse pers.

Voorafgaand aan de finale probeerden diverse media een reactie bij Koeman los te peuteren over zijn toekomst. Daar was hij niet van gediend. "We waren tot vorige week 19 competitiewedstrijden op rij zonder nederlaag", legt Koeman uit in een groot interview in het Algemeen Dagblad. "Van veertien punten punten achterstand was het teruggegaan naar twee, maar dan verlies je de Clásico met 2-1 en dan krijg ik meteen weer vragen over mijn toekomst."

De oefenmeester uit Groningen is niet bang om zich uit te spreken. "Af en toe stoort me dat en dan zeg ik er wat van. Maar ik weet natuurlijk ook wel dat je prijzen moet winnen als je Barcelona traint. De spelers zijn nu twee dagen vrij. Dinsdag trainen we en donderdag spelen we weer. Dan gaat het verder op jacht naar prijs nummer twee. Het staat heel dicht op elkaar in de competitie en we zullen elke wedstrijd goed moeten zijn, tot op het eind."

Real Madrid speelde dit weekend met 0-0 gelijk tegen Getafe, terwijl Atlético Madrid met 5-0 van Eibar won. Barcelona speelde de bekerfinale en dus moet het over anderhalve week een inhaalwedstrijd spelen tegen Granada. De achterstand op de twee Madrileense ploegen bedraagt respectievelijk vijf en drie punten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws