KNVB komt met forse schorsing: Rasmussen mist cruciale duels van Vitesse

KNVB komt met forse schorsing: Rasmussen mist cruciale duels van Vitesse

Gepubliceerd: maandag 19 april 2021 om 19:32ma 19-04-2021 om 19:32

Vitesse moet het zondag in de belangrijke competitiewedstrijd tegen Feyenoord stellen zonder Jacob Rasmussen. De Deen kreeg in de bekerfinale tegen Ajax (2-1 nederlaag voor de Arnhemmers) rood voor een doldwaze tackle op Antony.

Het bekertoernooi staat normaal gesproken los van wedstrijden in de Eredivisie, maar de regels van de KNVB schrijven voor dat rode kaarten in de beker ook straf in de competitie opleveren (en viceversa). De bond heeft nu besloten om Rasmussen drie wedstrijden te schorsen voor zijn rode kaart in de bekerfinale, waarvan er één voorwaardelijk is.

Dat betekent dat de Arnhemmers het in de cruciale wedstrijd tegen Feyenoord zonder de verdediger moeten stellen. Voor de tweede keer binnen een week speelt Vitesse in De Kuip en het heeft minstens een gelijkspel nodig om de vierde plaats in handen te houden en de Rotterdammers van zich af te houden.

Naast de uitwedstrijd bij Feyenoord moet Rasmussen ook de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle op zaterdagavond 1 mei aan zich voorbij laten gaan. Oussama Tannane kreeg geel in de bekerfinale en dat leverde ook een schorsing op, maar die telt alleen in de beker. Hij is er dus in zijn eerstvolgende bekerduel niet bij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws