'We zullen Ajax-supporters nooit oproepen om naar Amsterdam te komen'

'We zullen Ajax-supporters nooit oproepen om naar Amsterdam te komen'

Gepubliceerd: maandag 19 april 2021 om 20:14ma 19-04-2021 om 20:14

Ajax kan aanstaande zondag kampioen worden en dus bereiden sommige supporters zich al voor op een feestje. Fabian Nagtzaam, voorzitter van de supportersvereniging van Ajax, roept Ajacieden echter op om niet naar Amsterdam te komen.

Mocht Ajax donderdag van FC Utrecht winnen, dan heeft het zondag aan een thuiszege op AZ genoeg om voor de 35e keer in de clubgeschiedenis de beste van Nederland te worden. Burgemeester Femke Halsema liet eerder al weten bang te zijn voor een massaal kampioensfeest en ook Nagtzaam hoopt dat de fans verstandig zijn. "Ik hoop dat ze thuis een biertje drinken en proosten op onze club", laat hij weten tegenover NH Nieuws. "Het is aan de individuele supporters zelf."

Amsterdam vreest voor een herhaling van het scenario in Leeuwarden, waar veel fans van Cambuur de straat op gingen om de promotie van de club naar de Eredivisie te vieren. "Ik vind het knap van de lokale autoriteiten dat ze het vuurtje langzaam hebben laten uitgaan", zegt Nagtzaam. "Ik hoop dat wij iets dergelijks kunnen meemaken, maar wij zullen supporters nooit oproepen om deze kant op te komen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws