Pérez: 'Wie kan dit niet snappen, met de Super League redden we het voetbal'

Pérez: 'Wie kan dit niet snappen, met de Super League redden we het voetbal'

Gepubliceerd: dinsdag 20 april 2021 om 07:08di 20-04-2021 om 07:08

Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez heeft de plannen voor de Super League verdedigd. Volgens de Spanjaard is het Europese voetbal vrijwel geruïneerd door de coronacrisis. Hij snapt de harde taal van UEFA-preses Aleksander Ceferin daarom niet.

"De UEFA werkte aan een ander format dat ik ten eerste al niet begreep en ten tweede niet de broodnodige inkomsten genereert", steekt Pérez van wal bij El Chiringuito. "De situatie is problematisch. Wij denken met de Super League het voetbal te kunnen redden, zoals de Europa Cup dat in de jaren vijftig deed."

"De grootste clubs van Engeland, Italië en Spanje moesten een oplossing vinden voor deze verschrikkelijke situatie", doelt Pérez op het mislopen van inkomsten door de coronacrisis. "De European Club Association zegt vijf miljard te hebben verloren. Bij Real Madrid zijn we in twee jaar tijd vierhonderd miljoen euro kwijtgeraakt. Het mondiale voetbal is geruïneerd."

Volgens Pérez moet er simpelweg wat veranderen. Hij begrijpt het verzet niet. "Het voetbal heeft ingeboet aan interesse. De kijkcijfers dalen. De vraag moet gesteld worden waarom jonge mensen tussen 16 en 24 jaar minder naar voetbal kijken. Er zijn teveel nietszeggende wedstrijden. De sport moet attractiever. Het format van de Champions League trekt daarbij minder aan."

Het verweer dat de Europese grootmachten de kleinere clubs in de kou laten staan, wuift Pérez eveneens weg. "Er zijn veel wedstrijden van matig niveau. Barcelona – Manchester United biedt meer entertainment dan een duel met een meer bescheiden team. Wij hebben fans over de hele wereld en dat genereert geld. En dat geld is voor iedereen. Het voetbal is een piramide. Als de topclubs geen geld hebben, zullen we ook geen spelers meer kopen bij andere, kleinere clubs."

"Ik snap niet waarom UEFA zo boos is; wij hebben in onze verklaring duidelijk aangegeven dat we willen samenwerken met UEFA", vervolgt de Real-voorzitter. "De situatie is dramatisch. Dit gaat om het redden van het voetbal. Het voorstel tot hervorming van de Champions League is geen poging om nieuwe inkomsten aan te boren. Ik snap het niet. Ik weet niet wié het kan snappen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws