FIFA-baas duidelijk: 'Dan moeten ze leven met de consequenties van hun keuze'

FIFA-baas duidelijk: 'Dan moeten ze leven met de consequenties van hun keuze'

Gepubliceerd: dinsdag 20 april 2021 om 11:07di 20-04-2021 om 11:07

Laatste update: dinsdag 20 april 2021 om 11:31di 20-04-2021 om 11:31

FIFA-president Gianni Infantino heeft op het UEFA-congres in Montreux hard uitgehaald naar de Super League. De Zwitserse Italiaan roept de bedenkers van de nieuwe Europese competitie op om nog eens ernstig na te denken over de mogelijke gevolgen.

Infantino is niet te spreken over de plannen over de Super League. "Wij als FIFA kunnen de oprichting van de Super League, een gesloten winkel die een ontsnapping beidt van de huidige situatie, van de competities, van de verenigingen, van de UEFA en van de FIFA alleen maar sterk afkeuren", begint de FIFA-president zijn verhaal.

De president doet een beroep op de verantwoordelijkheid van de initiatiefnemers. "Er is heel veel weg te gooien voor misschien alleen een financieel gewin op korte termijn. De bedenkers van de Super League moeten heel goed nadenken over hun plannen: reflecteren, nadenken en verantwoordelijkheid nemen."

Infantino hoopt dat ook dat de Super League er uiteindelijk niet komt. "Als de clubs ervoor kiezen om hun eigen weg te gaan, dan moeten ze leven met de consequenties van hun keuze", waarschuwt de FIFA-president. "Ze zijn zelf verantwoordelijk voor de gemaakte keuze. Concreet betekent dit dat je binnen of buiten bent. Je kan niet een beetje van het ene doen en een beetje van het ander."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws