'Ik word niet opgeroepen voor Oranje, misschien moet ik een andere keuze maken'

'Ik word niet opgeroepen voor Oranje, misschien moet ik een andere keuze maken'

Gepubliceerd: dinsdag 20 april 2021 om 12:28di 20-04-2021 om 12:28

Arnaut Danjuma speelde in 2018 twee interlands voor het Nederlands elftal, maar overweegt een overstap naar Nigeria. De uitblinker van Championship-club AFC Bournemouth heeft al lange tijd niets gehoord uit Zeist.

Danjuma maakt dit seizoen indruk op het tweede niveau van Engeland en speelt met de gedachte om voor zijn moederland Nigeria te kiezen. "Ik heb wel wat gehoord over Nigeria, maar ik kan er nu niet veel over zeggen", zegt de 24-jarige aanvaller in gesprek met Bournemouth Echo.

Omdat hij in vriendschappelijke wedstrijden - tegen België en Duitsland - uitkwam voor Oranje, is een overstap mogelijk. Vanuit Zeist is het de laatste tijd stilgebleven. "Ik zou graag Nederland nog vertegenwoordigen, maar ik word op dit moment niet opgeroepen. Misschien moet ik een andere keuze maken. De regels zijn veranderd, dus het kan nog steeds. Dit is geen beslissing die je in een split second neemt. Ik moet mijn tijd nemen."

Danjuma verwacht niet op korte termijn een knoop door te haken. "De club is nu het belangrijkst. Ik wil eerst zeker zijn van de terugkeer in de Premier League (Bournemouth staat vijfde in het Championship, red.). Wat er gebeurt met de nationale ploeg staat nu op het tweede plan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Danjuma een Oranje-kandidaat?

Ja
41%
Nee
59%
(1550 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws