Eredivisie-clubs nemen unaniem stelling: Super League is 'onaanvaardbaar'

Eredivisie-clubs nemen unaniem stelling: Super League is 'onaanvaardbaar'

Gepubliceerd: dinsdag 20 april 2021 om 15:32di 20-04-2021 om 15:32

Laatste update: dinsdag 20 april 2021 om 16:12di 20-04-2021 om 16:12

De Eredivisie CV heeft zijn afkeur uitgesproken over de komst van een Super League. De belangenorganisatie van de achttien Eredivisie-clubs vindt de opzet 'niet aanvaardbaar'.

"Het belangrijkste bezwaar is dat sportieve prestaties in de nationale competitie niet van invloed lijken te zijn op het kunnen meedoen aan deze nieuwe Europese competitie", legt directeur Jan de Jong uit. "Dit holt het belang van de nationale competities uit, maar vooral tornt het aan de basisprincipes van sport."

"Presteren moet beloond worden", zo benadrukt de voormalig algemeen directeur van Feyenoord. "En iedereen moet in theorie van iedereen kunnen winnen of in ieder geval kunnen uitkomen in wedstrijden tegen elkaar. Dat verklaart ook waarom supporters in diverse landen zo krachtig reageren en ageren tegen dit initiatief. Die hebben dat feilloos in de gaten."

De Jong stelt dat er ook kritisch naar de huidige opzet van de Champions League en Europa League wordt gekeken. "Voor de duidelijkheid, de Eredivisie CV heeft samen met de KNVB en de Europees spelende clubs in een eerder stadium ook aan de UEFA laten weten de nodige op- en aanmerkingen te hebben ten aanzien van de bestaande Europese competities en verdeling van de gelden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat is jouw mening over de Super League?

Prima idee!
7%
Verschrikkelijk!
89%
Geen mening.
5%
(5424 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws