Feyenoord komt met contractnieuws: 'Nu verder verfijnen en richting De Kuip'

Feyenoord komt met contractnieuws: 'Nu verder verfijnen en richting De Kuip'

Gepubliceerd: dinsdag 20 april 2021 om 18:50di 20-04-2021 om 18:50

Feyenoord heeft Fabiano Rust, een zestienjarige aanvaller uit de Rotterdamse jeugdopleiding, beloond met zijn eerste profcontract. De jonge spits tekent voor drie jaar bij de Stadionclub en blijft in het Onder 16-team spelen.

De talentvolle spits kwam in de zomer van 2019 over van de jeugdopleiding van ADO Den Haag en maakt vanaf dat moment indruk op de Rotterdamse velden. Zo scoorde hij afgelopen weekend in een onderlinge jeugdwedstrijd nog met een fraaie omhaal en dat had ook technisch directeur Frank Arnesen gezien. "Hij is een verfijnde spits, heel beweeglijk en een jongen die gemakkelijk scoort", zegt de Deen op de website van de Rotterdammers.

Arnesen verwacht in de toekomst het één en ander van Rust. "Zijn goede ontwikkeling sterkt ons in de beslissing om hem een contract te geven. De komende jaren gaan we zijn talenten verder verfijnen, zodat hij in de nabije toekomst de volgende stap kan maken. Dat betekent dat hij richting Feyenoord Onder 21 en richting De Kuip moet."

Zelf voelt de jongeling, die sinds 2020 ook voor vertegenwoordigende jeugdelftallen speelt, de waardering en de steun vanuit de Stadionclub. "Dat de technisch directeur van Feyenoord zulke mooie woorden over je spreekt, voelt natuurlijk heel fijn. Ik ga hard werken om De Kuip te bereiken en ik heb er alle vertrouwen in dat het me gaat lukken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws