'Ik wil niet tegen Milan spelen, want zij zijn één van die Super League-clubs'

'Ik wil niet tegen Milan spelen, want zij zijn één van die Super League-clubs'

20-04-2021 19:55
33

Roberto de Zerbi, trainer van Sassuolo, wil woensdag niet met zijn ploeg tegen AC Milan spelen. De Italiaan is zo kwaad op de Super League-plannen, waar de Rossoneri ook deel van uitmaken, dat hij liever niet zou gaan.

Het is de bedoeling dat Sassuolo woensdag vanaf 17.30 in San Siro tegen AC Milan speelt, maar als het aan De Zerbi ligt gaat zijn ploeg niet. "Ik wil niet tegen ze spelen, omdat zij één van de drie Italiaanse clubs zijn die deel uitmaken van de plannen", laat hij tegenover het eigen clubkanaal weten. "Als de president mij echter zegt dat ik moet aan, dan zal ik dat doen."

De trainer is ontzettend kwaad. "Ik heb er gisteren dertig minuten met de spelers over gesproken omdat ik er heel erg boos over ben. Dit is gewoon een staatsgreep in het voetbal. Het spel behoort aan iedereen toe en je moet je weg omhoog kunnen verdienen. Het is alsof je de zoon van een arbeider zegt dat hij geen chirurg, advocaat of dokter kan worden."

"Ik ben er zo kwaad over, want dit is veel belangrijker dan een salaris of een baan. Het gaat om de waardes en gevoelens van mensen in het voetbal en hiermee wordt de geschiedenis van ons Italiaanse voetbal aangetast", sluit de woedende De Zerbi af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie