VI en ED: PSV wil verder met 'driemanschap' en wacht drukke transferperiode

VI en ED: PSV wil verder met 'driemanschap' en wacht drukke transferperiode

Gepubliceerd: woensdag 21 april 2021 om 07:12wo 21-04-2021 om 07:12

PSV wil langer door met John de Jong. De Eindhovense club is van plan om het tot medio 2022 lopende contract van de technisch manager te verlengen, melden Voetbal International en het Eindhovens Dagblad.

De Jong moet de komende jaren een driemanschap vormen met algemeen directeur Toon Gerbrands en trainer Roger Schmidt, zoals Gerbrands dat eerder kende met Marcel Brands en Phillip Cocu. De voormalig middenvelder stond in 2020 nog onder zware druk vanwege de sportieve malaise van toen, maar binnen de club is er veel vertrouwen in hem.

De Jong, die eerder in beeld was bij AS Roma, nam in 2018 het stokje over van de naar Everton vertrokken Brands. Afgelopen zomer haalde hij onder meer Philipp Max en Mario Götze naar het Philips Stadion en ook na dit seizoen wacht hem een drukke transferperiode. PSV wil de kapitaalinjectie van vijftig miljoen onder meer aanwenden voor versterkingen.

Volgens VI lijken daarnaast de nodige spelers te vertrekken. Donyell Malen, Denzel Dumfries en Mohamed Ihattaren worden waarschijnlijk verkocht en moeten het nettoverlies van 25 miljoen euro van PSV wegpoetsen. Ook spelers als Ritsu Doan, Bruma, Derrick Luckassen, Timo Baumgartl, Erick Gutiérrez, Adrian Fein en Joël Piroe kunnen (definitief) afscheid nemen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoe beoordeel jij het werk van De Jong bij PSV?

Goed
17%
Slecht
34%
Er tussenin
49%
(2615 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws