Pittige Olympische loting voor Leeuwinnen: Zambia underdog in loodzware poule

Pittige Olympische loting voor Leeuwinnen: Zambia underdog in loodzware poule

Gepubliceerd: woensdag 21 april 2021 om 10:54wo 21-04-2021 om 10:54

Laatste update: woensdag 21 april 2021 om 12:48wo 21-04-2021 om 12:48

De Oranje Leeuwinnen hebben het niet cadeau gekregen tijdens de loting voor de Olympische Spelen. De regerend Europees kampioen zit komende zomer in Tokio met twee absolute toplanden in één poule: Brazilië en China, met Zambia als laatste tegenstander.

Dat heeft de loting van dinsdag uitgewezen. Komende zomer zal Oranje voor het eerst officiële wedstrijden tegen Brazilië en Zambia spelen. China was tijdens het WK-debuut in 2015 al tegenstander van de Leeuwinnen: het pouleduel met de Aziatische grootmacht leverde toen een 1-0 nederlaag op. China en Brazilië zijn samen goed voor drie zilveren medailles, terwijl Nederland en Zambia hun debuut maken. De poulewedstrijden staan gepland voor 21, 24 en 27 juli. Aan het toernooi doen twaalf landen mee, verspreid over drie poules: de nummers één en twee van elke poule gaan door naar de kwartfinale, samen met de twee beste nummers drie.

De Olympische Spelen zouden eigenlijk afgelopen zomer plaatsvinden, maar werden met één jaar verplaatst na de uitbraak van het coronavirus. Hierdoor mag Nederland zich ook één jaar langer regerend Europees kampioen worden. Het volgende EK is ook met één jaar verplaatst: pas in 2022 zal Oranje de in 2017 veroverde Europese titel verdedigen in Engeland.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws