Breaking news

PSV passeert AZ: nog twee wedstrijden overleven voor Champions League-ticket

Koeman schaart zich achter Guardiola en haalt uit: 'Gaat ze alleen maar om geld'

Koeman schaart zich achter Guardiola en haalt uit: 'Gaat ze alleen maar om geld'

Gepubliceerd: woensdag 21 april 2021 om 21:18wo 21-04-2021 om 21:18

Laatste update: woensdag 21 april 2021 om 21:24wo 21-04-2021 om 21:24

Ronald Koeman hekelt de UEFA. De FC Barcelona-trainer vindt dat de bond te veel denkt aan geld verdienen en te weinig aan de gezondheid van de spelers. Daarmee schaart Koeman zich achter collega Pep Guardiola.

"Ik ben het met Guardiola eens. Het is ongelooflijk hoeveel wedstrijden we moeten spelen", vertelt Koeman op de persconferentie, waar hij verwijst naar de uithaal van Guardiola richting de UEFA en FIFA. "Iedereen heeft het over een Super League of een nieuwe Champions League... De UEFA praat veel, maar ze luisteren niet naar trainers of spelers over de hoeveelheid wedstrijden. Het gaat ze alleen maar om het geld."

"Ook in Spanje spelen we zóveel wedstrijden", gaat een felle Koeman verder. "Donderdag spelen we ook om tien uur in de avond (tegen Getafe, red.). Dat is niet altijd goed voor de spelers, terwijl dat juist het belangrijkste moet zijn. Het is normaal dat er over de toekomst van het voetbal wordt nagedacht, maar eerst moeten onze spelers in bescherming worden genomen."

Later op de persconferentie werd Koeman ook gevraagd naar de Super League-situatie. Daarover hield de oefenmeester zich meer op de vlakte. Op papier zijn Barcelona en aartsrivaal Real Madrid nog de enige ploegen die deelnemen aan de Super League. De andere tien clubs hebben zich allemaal teruggetrokken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws