Weghorst wéér belangrijk, Dortmund doet goede zaken voor Champions League-plekken

21-04-2021 22:29 Laatste update: 22:40
36

Wout Weghorst heeft Vfl Wolfsburg mede aan een overwinning geholpen op bezoek bij VfB Stuttgart. Borussia Dortmund heeft een overwinning op Union Berlin geboekt, waardoor de ploeg goede zaken doet in de strijd om Champions League-voetbal.

Stuttgart - Wolfsburg 0-3
Op bezoek bij middenmoter Stuttgart kende Wolfsburg geen makkelijke avond. De thuisploeg had veel de bal en domineerde de wedstrijd. Toch was het Wolfsburg dat al snel op voorsprong kwam: in de dertiende minuut maakte Xaver Schlager de 0-1. Een dik kwartier later werd de marge verdubbelt door Wout Weghorst. Met een knappe kopbal maakte de Nederlandse spits alweer zijn twintigste Bundesliga-goal van het seizoen.

In de tweede helft werd het zelfs nog 0-3 voor Wolfsburg, nadat Yannick Gerhardt de bal hard tegen de touwen schoot. Weghorst leverde bij de derde treffer nog de voorassist. In blessuretijd deed Gonzalo Castro nog wat terug voor de thuisploeg: 1-3. Dat was tevens de einduitslag.

Dortmund - Union Berlin 2-0
In eigen huis creërde Dortmund een hoop kansen tegen de bezoekers uit Berlijn. Het duurde dan ook niet lang voordat de 1-0 op het scorebord stond. Marco Reus versierde een strafschop, die hij zelf ook benutte: 1-0. Ondanks dat Dortmund in de rest van het duel veel kansen kreeg, duurde het lang voordat er weer gescoord werd. In de 88ste minuut was het pas weer raak, toen Raphaël Guerreiro de score verdubbelde. Daar bleef het ook bij in Dortmund.

Hoffenheim - Borussia Mönchengladbach 3-2
Het duel tussen Hoffenheim en Gladbach was een waar spektakelstuk. Bij rust stonden de bezoekers op een 0-2 voorsprong, na doelpunten van Alassane Pléa en Valentino Lazaro. In de tweede helft draaide Hoffenheim het hélemaal om. Na het eerste kwartier van de tweede helft stond het alweer 2-2, door goals van Andrej Kramaric en Ihlas Bebou. In de 65ste minuut maakte Kramaric zelfs de 3-2!

Werder Bremen - 1. FSV Mainz 05 0-1
Het is een klein wonder dat Werder en Mainz maar een keer gescoord hebben in het Weserstadion. Na een kwartier was Adam Szalai alert, toen Werder-doelman Pavlenka redding bracht op een schot. Szalai kon de bal in de rebound in het doel tikken: 0-1. De rest van het duel werd er niet meer gescoord, terwijl beide ploegen veel kansen kregen. Door de overwinning doet Mainz erg goede zaken in de degradatiestrijd. Het gat met de gevarenzone is nu vijf punten.