De Ligt wijst Juventus met een doelpunt en een assist de weg

21-04-2021 22:38
16

De strijd om plek twee in Italië ligt weer helemaal open. Juventus heeft het puntenverlies van AC Milan afgestraft en is de Milanezen tot één punt genaderd. Bij De Oude Dame was Matthijs de Ligt met een assist en een doelpunt de grote uitblinker. Inter verspeelde punten bij laagvlieger Spezia.

Juventus - Parma 3-1
Kampioen worden kan Juventus alleen nog in theorie en dus is plek twee het hoogst haalbare voor de geplaagde ploeg van trainer Andrea Pirlo. De wedstrijd tegen Parma liet opnieuw zien waarom het dit seizoen moeizaam loopt bij Juventus. De laagvlieger kwam na een klein half uur op voorsprong door de Uruguyaan Gaston Brugman, die een vrije trap schitterend binnenwerkte.

Pas voor de rust wist Juventus orde op zaken te stellen. Een corner van Juan Cuadrado werd door De Ligt voor de voeten gelegd voor Alex Sandro. De Braziliaan schoot hard raak. En kort na rust was Sandro weer trefzeker, ditmaal gaf Cuardado de assist.

Parma had weinig in de melk te brokkelen, maar helemaal veilig was Juventus nog niet. Pas in de slotfase wist De Oude Dame het duel te beslissen. Dat gebeurde via De Ligt, die een corner van Cuadrado binnenkopte. Dat bleek de nekslag voor Parma. Juventus staat derde en heeft een voorsprong van één puntje op Atalanta Bergamo, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft.

Spezia - Internazionale 1-1
Internazionale heeft in de strijd om de Italiaanse landstitel twee punten laten liggen tegen laagvlieger Spezia. Het werd 1-1. De Milanezen hadden op twaalf punten voorsprong kunnen komen, maar kwamen zwak voor de dag tegen de ploeg van reservedoelman Jeroen Zoet.

Spezia nam de leiding via Diego Farias. Dat gebeurde na twaalf minuten. Het antwoord van Inter volgde pas 27 minuten later en kwam van Ivan Perisic. Tot het laatste moment vocht Inter voor een zwaarbevochten overwinning, maar het zat de koploper van de Serie A niet mee. Lautaro Martínez miste meerdere kansen en ook Romelu Lukaku miste scherpte.

Vlak voor tijd dacht Lukaku zijn ploeg te bevrijden, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Datzelfde gebeurde drie minuten later bij de goal van Martínez.