Breaking news

Feyenoord komt met bevestiging: Pratto loopt breuk op, operatie zondagavond

Halsema trekt lessen uit Ajax-bijeenkomsten: 'Er wordt op excessen gehandhaafd'

Halsema trekt lessen uit Ajax-bijeenkomsten: 'Er wordt op excessen gehandhaafd'

Gepubliceerd: donderdag 22 april 2021 om 12:16do 22-04-2021 om 12:16

Ajax kan aankomende zondag landskampioen worden als het de komende wedstrijden tegen FC Utrecht en AZ wint: de Amsterdamse autoriteiten maken zich alvast klaar voor spontane supportersfeesten. Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, lag eerder een aantal keer onder vuur vanwege hardhandige politieoptredens rondom wedstrijden en supportersbijeenkomsten van Ajax.

Uit de kritiek die ze daarop kreeg, lijken voor komende zondag lessen te zijn getrokken. "Er wordt met name op excessen gehandhaafd", laat Halsema weten op de gemeenteraadsvergadering. Dat wil zeggen dat mensen alleen gewaarschuwd worden als ze de regels overtreden: ingrijpen gebeurt pas in uiterste gevallen. "Als het heel hardnekkig is of als er hele grote groepen zijn, word je in het uiterste geval beboet of wordt er een last onder dwangsom opgelegd."

Halsema wil hiermee hardhandig politieoptreden voorkomen. "Het is nooit het doel geweest om zoveel mogelijk boetes uit te delen. De handhaving is erop gericht om mensen te verleiden en zo nodig te forceren om zich te houden aan de coronaregels", aldus de burgemeester van Amsterdam.

Halsema liet eerder bij AT5 weten dat ze hoopt dat de fans van Ajax begrip hebben voor de coronamaatregelen. "Ook dan wil ik toch aan de Amsterdammers vragen, hoe blij we ook zijn, blijf er alsjeblieft aan denken dat het virus nog rondwaart."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws