Janssen 'minst gehate Ajacied' in De Kuip: 'Had me misschien zelfs beter gepast'

Janssen 'minst gehate Ajacied' in De Kuip: 'Had me misschien zelfs beter gepast'

Gepubliceerd: donderdag 22 april 2021 om 13:28do 22-04-2021 om 13:28

Theo Janssen verdedigde tijdens zijn actieve carrière de kleuren van Vitesse, Racing Genk, FC Twente en Ajax, maar heeft altijd een zwak gehad voor Feyenoord. De huidige Studio Voetbal-analist had het leuk gevonden om voor Feyenoord te spelen, maar dat is er nooit van gekomen.

Janssen vond het 'fantastisch' om als speler van de tegenpartij in De Kuip te spelen, vertelt hij aan RTV Rijnmond. "Dat waren de leukste wedstrijden die er waren. Dat de supporters zo tekeergingen, fantastisch veld altijd. Dus als je als speler altijd het veld opkwam, had je altijd zin om te voetballen. De ambiance en alles eromheen waren altijd fantastisch."

De gewezen linkspoot wordt door de interviewer omschreven als 'de minst gehate Ajacied in De Kuip ooit' en kan zich daar wel in vinden. "Toen ik daar aankwam, zeiden supporters ook altijd: je hebt voor de verkeerde club gekozen. En dat begrijp ik ook wel. Met mijn speelstijl, mijn achtergrond, mijn manier van voetballen en ga zo maar door. Dan had ik zeker goed bij Feyenoord gepast, misschien wel beter dan bij Ajax zelfs."

Janssen droeg uiteindelijk wel het rood-wit van Ajax, maar niet dat van Feyenoord. "Omdat Feyenoord mij niet kon betalen. Ze zaten toen in de financiële problemen. Ik kwam van Twente, dat meedeed om de titel. Feyenoord zat daar toch al een stukje onder. Er zijn wel eens momenten dat het heeft gespeeld, maar uiteindelijk is het nooit heel concreet geworden." De suggestie dat Feyenoord hem niet goed genoeg zou hebben gevonden, hoort Janssen voor het eerst. "Nou, dan hebben ze het goed gezien... Toch?", lacht de 39-jarige Arnhemmer. "Weet je: als ik niet goed genoeg was voor Feyenoord, spelen er nu heel veel spelers die niet goed genoeg zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws