Breaking news

PSV passeert AZ: nog twee wedstrijden overleven voor Champions League-ticket

Oelschlägel-cirkel rond: 'Leuk om terug te keren in de Johan Cruijff Arena'

Oelschlägel-cirkel rond: 'Leuk om terug te keren in de Johan Cruijff Arena'

Gepubliceerd: donderdag 22 april 2021 om 13:59do 22-04-2021 om 13:59

FC Utrecht-doelman Eric Oelschlägel keert donderdagavond terug in het stadion waar zijn seizoen op 16 december 2020 begon. De 25-jarige Duitser was aanvankelijk reserve achter Maarten Paes en Thijmen Nijhuis, maar moest als invaller aan de bak in een bekerduel met Ajax.

Paes liep toen een hersenschudding op en werd vervangen door Oelschlägel. FC Utrecht verloor uiteindelijk met 5-4 en lag uit de beker, maar Oelschlägel stond zijn plekje niet meer af. "Het is leuk voor mij om terug te keren in de Johan Cruijff Arena. Daar liggen bijzondere herinneringen. Positieve en negatieve", vertelt hij aan De Telegraaf.

Donderdagavond wacht her volgende bezoek aan Ajax. FC Utrecht strijdt nog om een ticket voor de play-offs en Oelschlägel hoopt vooral dat het niet weer zo'n doelpuntrijke wedstrijd als in december wordt. "Vijf tegengoals was te veel. We zullen defensief beter moeten staan en als we dan offensief net zo gevaarlijk kunnen zijn als in de bekerwedstrijd, dan hebben we een goede kans."

Ajax en FC Utrecht trappen donderdag om 18.45 uur af. De wedstrijd zou eigenlijk begin februari gespeeld worden, maar werd toen afgelast wegens hevige sneeuwval. Als Ajax wint, kan het zondag in eigen huis kampioen worden tegen AZ.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat wordt Ajax-FC Utrecht?

Ajax wint
69%
FC Utrecht wint
17%
Gelijkspel
14%
(432 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws