Brazilië-bondscoach hoopt Neymar te overtuigen: 'Hij is onze belangrijkste speler'

Brazilië-bondscoach hoopt Neymar te overtuigen: 'Hij is onze belangrijkste speler'

Gepubliceerd: vrijdag 23 april 2021 om 08:56vr 23-04-2021 om 08:56

In Brazilië hoopt men dat Neymar te porren is om mee te spelen met de ploeg die aankomende zomer op zoek gaat naar goud op de Olympische Spelen in Tokyo. In 2016 speelde Neymar ook mee met het Olympische elftal van Brazilië. Bondscoach André Jardine hoopt dat de Paris Saint-Germain-aanvaller weer meereist met de ploeg.

In 2016 won Brazilië het goud, een prestatie die de ploeg aankomende zomer wil herhalen. "We willen een zo sterk mogelijk elftal hebben. Dan zou Neymar onze belangrijkste speler zijn", vertelt Jardine in gesprek met de Braziliaanse media. Hij geeft echter aan dat het 'moeilijk' zal zijn om de PSG-aanvaller te overtuigen om deze zomer mee te gaan naar Japan.

Na het huidige seizoen staat de Copa América in Argentinië en Colombia op het programma, van 13 juni tot en met 11 juli. De Olympische spelen beginnen anderhalve week later. Brazilië speelt op dat toernooi tegen Duitsland, Saudi-Arabië en Ivoorkust. In het Olympische elftal mogen drie spelers ouder dan 23 jaar geselecteerd worden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws