Breaking news

Spanje loopt zich stuk op Zweedse muur en moet Slowakije voorrang verlenen

Overmars en Pasveer vertellen over Ajax-transfer: 'Toen meldde Overmars zich'

Overmars en Pasveer vertellen over Ajax-transfer: 'Toen meldde Overmars zich'

Gepubliceerd: vrijdag 23 april 2021 om 12:15vr 23-04-2021 om 12:15

Ajax heeft Remko Pasveer niet voor één, maar twee seizoenen vastgelegd. Directeur voetbalzaken Marc Overmars wilde de 37-jarige doelman dolgraag hebben. Pasveer zelf is ook in de wolken met de transfer.

Vrijdag werd bekend dat Pasveer de komende twee seizoenen onder contract staat bij Ajax. "Remko heeft de afgelopen twee seizoenen in de basis van Vitesse laten zien een stabiele en goede keeper te zijn, die ook goed kan meevoetballen", zegt Overmars op de clubsite van Ajax. "We denken dat hij daardoor goed bij Ajax past. Je ziet ook dat naarmate Remko ouder wordt, hij ook steeds beter is geworden. Het is de verwachting dat Maarten Stekelenburg op korte termijn bijtekent, waarmee we een stabiele basis hebben voor komend seizoen."

Dat Pasveer vanaf volgend seizoen Ajacied is, geeft hem 'een speciaal gevoel. "Ik was er bijna uit met Vitesse voor het verlengen met één jaar. Toen meldde Marc Overmars zich met een verhaal dat me heel erg aansprak. Ik kon hier voor twee jaar tekenen. Daarnaast is Ajax een geweldige club die voor mooi voetbal van achteruit staat. Een speelstijl waar ik erg van hou en die ook goed bij mij past."

Pasveer moet in Amsterdam de concurrentiestrijd aangaan met Maarten Stekelenburg. "Ik sta er heel neutraal en open in. Er zijn geen toezeggingen gedaan, maar de afgelopen seizoenen bij Vitesse hebben me veel plezier en vertrouwen gegeven. Ik ga heel hard werken om mijn speelstijl in te passen en verder te leren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Kan Pasveer eerste keeper worden?

Ja
52%
Nee
48%
(4438 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws