Van 't Schip heeft goed gevoel bij Utrecht-transfer: 'Denk dat er groei in zit'

Van 't Schip heeft goed gevoel bij Utrecht-transfer: 'Denk dat er groei in zit'

Gepubliceerd: vrijdag 23 april 2021 om 18:47vr 23-04-2021 om 18:47

John van 't Schip is ervan overtuigd dat FC Utrecht goede zaken heeft gedaan door Anastasios Douvikas (21) over te nemen van het Griekse Volos NFC. De bondscoach van Griekenland heeft al kort met Douvikas gesproken over zijn transfer naar Nederland.

"Het is een echte spits. Eentje die met zijn rug naar het doel kan spelen, maar die je ook de diepte in kan sturen. Hij ziet de ruimte en is niet te beroerd om meters te maken. Een harde werker, eentje die wel past bij FC Utrecht", vertelt Van 't Schip in gesprek met Voetbal International

"Als aanspeelpunt is hij redelijk, maar hij is technisch nog niet heel verfijnd", vervolgt de Griekenland-coach. "Maar hij is pas 21 jaar. Ik denk dat er nog wel groei in zit. Eigenlijk is hij redelijk allround. Hij heeft ook een goede strafschop en op de trainingen bij de nationale ploeg scoorde hij ook makkelijk met zijn hoofd. Anastasios zal waarschijnlijk wel tijd nodig hebben om er te staan. De stap van Volos naar Utrecht is best groot. Maar het is een goede stap voor zijn ontwikkeling."

Van 't Schip heeft al kort met Douvikas gesproken over zijn transfer naar Nederland. Ook verschillende Griekse topclubs en RSC Anderlecht zouden interesse hebben gehad. "Ik heb gezegd dat het een goede club is in een mooie stad. Ook dat de competitie goed is voor zijn ontwikkeling. Daarnaast heeft hij contact gehad met de andere Griekse spitsen die actief zijn in de Eredivisie. Die hebben hem deze stap ook aangeraden", sluit Van 't Schip af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws