Arteta is er na nederlaag Arsenal helemaal klaar mee: Genoeg is genoeg

Arteta is er na nederlaag Arsenal helemaal klaar mee: "Genoeg is genoeg"

24-04-2021 00:06
31

Arsenal heeft vrijdag verloren van Everton na een vreselijke blunder van doelman Bernd Leno. Maar manager Mikel Arteta heeft het na afloop vooral over de VAR.

Het duel tussen Arsenal en Everton stond onder hoogspanning omdat Arsenal een van de twaalf Super League-clubs is. Supporters pikten dat niet en hebben voor de wedstrijd het vertrek van eigenaar Stan Kroenke geëist.

Arsenal kon het vertrouwen van de supporters niet terugwinnen op het veld. De ploeg van Arteta was amper dreigend, al deed Everton ook weinig. Na rust leek Arsenal een strafschop te krijgen nadat Dani Ceballos gretig naar de grond ging. Maar de VAR draaide dat besluit terug omdat Nicolás Pépé daarvoor buitenspel zou hebben gestaan. Het was millimeterwerk en dus is Arteta woest. Arsenal verloor de wedstrijd uiteindelijk door een blunder van Leno. 

"Over sommige dingen hebben we geen controle. We hebben alleen controle op het veld, maar we waren niet goed", zei Arteta na afloop. "Ik heb het tien keer gezien, maar ik zie het niet. Ik snap het niet. Iemand moet dit uitleggen. Genoeg is genoeg. Ik heb er vandaag al genoeg van. We hebben veel van dit soort momenten meegemaakt, maar niemand legt het uit. Het heeft invloed op de mensen, ons werk en de club."