Petrovic ontsnapt aan rode kaart in extra tijd: Ik vind het klasse van Makkelie

Petrovic ontsnapt aan rode kaart in extra tijd: "Ik vind het klasse van Makkelie"

24-04-2021 11:57
40

Willem II-trainer Zeljko Petrovic stond na de gewonnen derby tegen RKC Waalwijk opgelucht voor de camera van de NOS. De Tricolores hadden drie cruciale punten in de strijd tegen degradatie gepakt én Petrovic ontsnapte in de slotfase aan rood.

De 55-jarige Montenegrijn wilde voorkomen dat RKC de diepte zou zoeken met een vrije trap, stapte het veld in en kreeg van arbiter – en EK-ganger – Danny Makkelie een gele kaart. "Ik vind het klasse van Makkelie dat hij mij geen rood heeft gegeven. Want volgens mij is dit volgens de regels rood", aldus Petrovic na afloop. "Maar ik vind het klasse van zo'n scheidsrechter."

De Willem II-trainer liep een meter het veld in, toen Vurnon Anita een vrije trap wilde nemen. "Ik heb het verkeerd gedaan dat ik in het veld stond, maar volgens mij heb ik geen aanval gestopt. Het was niet in het spel van RKC, het was een vrije trap. Ik moest Ché Nunnely van de andere kant roepen, dat hij naar binnen kwam", lachte Petrovic. "Maar het belangrijkste is dat wij een bijna perfecte eerste helft hebben gespeeld. Het was een genot om naar te kijken."

Nummer vijftien Willem II staat nu op één punt van nummer veertien RKC en heeft drie punten marge ten opzichte van de degradatiestreep. VVV-Venlo, FC Emmen en ADO Den Haag komen later dit weekend nog in actie.