PSV trof stug Groningen: 'Hoe zij vandaag speelden is moeilijk te accepteren'

PSV trof stug Groningen: 'Hoe zij vandaag speelden is moeilijk te accepteren'

24-04-2021 22:09
195

Roger Schmidt is blij dat PSV zich goed heeft geweerd tegen het fysieke spel van FC Groningen. De Duitse trainer zag zijn ploeg met 1-0 winnen en vond het knap dat de Eindhovenaren gefocust bleven.

Schmidt zei het niet met zo veel woorden, maar hij was duidelijk niet onder de indruk van de spelopvatting van Groningen. "Zij spelen een speciaal soort voetbal", legt hij uit bij ESPN. "Elke bal wordt zeventig meter vooruit gegooid en dan vechten ze daar voor de tweede bal. Het is niet makkelijk om dat soort voetbal van tegenstanders te accepteren."

PSV moest strijden voor de punten en dat deden de Eindhovenaren. "Al die lange ballen moeten verdedigd worden en elke tweede bal moet om gestreden worden", zag de Duitse oefenmeester. "De bal heeft weinig op de grond gelegen en daar zijn zij goed in, maar we hebben het geconcentreerd aangepakt. Het is niet makkelijk geweest."

Uiteindelijk was een rake strafschop van Eran Zahavi genoeg voor de drie punten. Drie andere goals van PSV werden om uiteenlopende redenen afgekeurd.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie