Klaassen deelt redenen voor Ajax-succes: 'Zij verdienen echt een compliment'

Klaassen deelt redenen voor Ajax-succes: 'Zij verdienen echt een compliment'

24-04-2021 23:47
99

Davy Klaassen denkt dat de mentale weerbaarheid van Ajax ervoor gezorgd heeft dat de ploeg dit seizoen kampioen van Nederland gaat worden. De middenvelder haalt de Latino's en de situatie rond André Onana en Sébastien Haller aan.

Ajax kan zondagmiddag met een overwinning op AZ het kampioenschap officieus binnenhalen. Veel is volgens Klaassen te danken aan de mentale gesteldheid van de Amsterdammers. "We hadden vaak de goede instelling", zegt de Hilversummer tegen NU.nl.  "Dat lijkt makkelijk, maar daarvoor moet je iedere dag hard werken."

Lisandro Martínez en Edson Álvarez zijn daar goede voorbeelden van. De aanvallende middenvelder heeft respect voor zijn ploeggenoten, die zich dit seizoen in het elftal knokten. "Zij verdienen echt een groot compliment. Het is niet makkelijk als je eerst veel speelt, dan weer weinig en er vervolgens steeds moet staan. Opgeven bestaat niet voor ze."

Ook de gebeurtenissen die buiten het veld plaatsvonden, konden Ajax niet deren. "Dat van André en Sébastien in een paar dagen tijd viel ons wel rauw op het dak", moet Klaassen eerlijk toegeven. "Maar het heeft ons dichter bij elkaar gebracht. Wat er ook gebeurt, wij worden kampioen, dachten we."