AZ feliciteert Ajax met 35ste landstitel: Ze zijn verdiend kampioen geworden

AZ feliciteert Ajax met 35ste landstitel: "Ze zijn verdiend kampioen geworden"

25-04-2021 16:52
74

Helemaal officieel is het nog niet, maar Teun Koopmeiners feliciteert Ajax met het kampioenschap. De aanvoerder van AZ erkent dat de koploper uit Amsterdam niet meer te achterhalen is.

Ajax versloeg AZ zondag met 2-0, waardoor het verschil met nummer twee PSV twaalf punten is. Door het superieure doelsaldo wordt de officieuze kampioen waarschijnlijk volgende week tegen FC Emmen de officiële kampioen.

"Laat ik beginnen met een felicitatie aan Ajax", begint Koopmeiners zijn interview met ESPN. "Ze zijn verdiend kampioen geworden; iedereen weet dat dit niet meer veranderd gaat worden. De landstitel voor Ajax is nu natuurlijk een feit."

AZ hield ruim een uur gelijke tred met Ajax, maar Davy Klaassen maakte met twee goals het verschil. Dat de Amsterdammers drie dagen geleden nog een wedstrijd speelden tegen FC Utrecht (1-1), bleek niet doorslaggevend. Koopmeiners: "Ajax is gewoon een topfitte ploeg. Als topclub moet je ook zo'n schema hebben, vind ik."

"Wij hebben in de weken dat we doordeweeks speelden ook nooit gemerkt dat we supermoe waren op zondag. Misschien hadden we in de tweede helft qua fysiek meer over ze heen moeten lopen, maar dat zit ook in een paar momenten. Als je direct na rust twee, drie keer de bal verliest, ga je voor je gevoel meer achter de feiten aan lopen."