Ajax 'gooit beuk erin': 'Deze jongen voegt zo veel toe aan het spel van Ajax'

Ajax 'gooit beuk erin': 'Deze jongen voegt zo veel toe aan het spel van Ajax'

Gepubliceerd: maandag 26 april 2021 om 06:52ma 26-04-2021 om 06:52

Het was volgens Ibrahim Afellay hét moment van Ajax - AZ: de tackle van Edson Álvarez, waarmee de Mexicaanse middenvelder een vrijwel zeker doelpunt van Bruno Martins Indi voorkwam. De analist van Studio Voetbal genoot ervan.

Afellay prijst de 'over-mijn-lijk-mentaliteit' van Álvarez. "Deze jongen onderscheidt zich niet in het voetballende gedeelte, maar hij voegt zo veel toe aan het spel van Ajax", zegt de oud-speler van onder meer PSV en FC Barcelona.

Theo Janssen houdt als liefhebber van andere spelers, maar erkent de meerwaarde van Álvarez. "Ik snap de trainer wel dat hij hem opstelt, want hij doet zo veel goed zonder de bal." Arno Vermeulen noemt ook Dusan Tadic. "Dat is een aanvaller met de 'grinta' van een verdediger. Zo'n mentaliteit zie je bij aanvallers niet zo snel."

"Voorheen was Ajax altijd een soort primadonnaatje op het veld. Ze hadden niets anders om in de strijd te gooien", voegt Pierre van Hooijdonk toe. Hij ziet dat het helemaal is veranderd in Amsterdam. "Nu gooit Ajax door die gasten de beuk erin."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws