De Boer ziet uitblinkende Oranje-kandidaat bij PSV: 'Hij klopt echt op de deur'

De Boer ziet uitblinkende Oranje-kandidaat bij PSV: 'Hij klopt echt op de deur'

26-04-2021 14:48 Laatste update: 14:48
93

Ronald de Boer heeft in de wedstrijd tussen FC Groningen en PSV genoten van Cody Gakpo. De analist van ESPN zag hoe de aanvaller zijn kandidatuur voor de EK-selectie van Oranje nogmaals onderstreepte.

De enige (goedgekeurde) treffer in de wedstrijd van zaterdagavond mocht dan wel van de voet van Eran Zahavi komen, maar volgens De Boer was Gakpo de echte uitblinker. "Het was genieten hoe hij aan het voetballen was", zegt hij tijdens Dit Was Het Weekend op ESPN. "Kijk nou bijvoorbeeld naar dat schot op de lat. We weten dat hij een geweldig schot heeft en je kan eraan zien dat hij nu heel veel vertrouwen heeft."

De Eindhovenaar, die een goal afgekeurd zag worden wegens buitenspel, moet volgens De Boer wel in beeld zijn bij broer Frank. De bondscoach bereidt zich voor op het samenstellen van de EK-selectie. "Gakpo is technisch heel behendig en bij die afgekeurde goal weet hij dat hij naar zijn linkervoet moet om de bal langs de keeper te spelen. Het lijkt zo simpel, maar dat is het niet. Hij klopt echt op de deur bij het Nederlands elftal."