FC Den Bosch baalt: 'Jammer dat dit uitkomst is als je zolang bezig bent geweest'

FC Den Bosch baalt: 'Jammer dat dit uitkomst is als je zolang bezig bent geweest'

26-04-2021 20:30
32

FC Den Bosch baalt dat het Openbaar Ministerie geen supporters heeft kunnen vervolgen voor de racistische uitlatingen die in 2019 aan het adres van Ahmed Mendes Moreira zijn gedaan. Het OM kwam maandag met nieuws.

Er is onvoldoende bewijs om twee verdachten te vervolgen, aldus het OM. "Het is natuurlijk teleurstellend dat dit de uitkomst is als je met elkaar zo lang bezig bent geweest", laat algemeen directeur Rob Almering van Den Bosch weten aan het ANP.

Toch klinkt er ook begrip. "Maar we begrijpen ook dat je op basis van vermoedens niet iemand kan vervolgen. Daar is hard bewijs voor nodig. Het is jammer dat het daaraan ontbreekt, ondanks de inzet van vele specialisten", aldus Almering. 

"Ongewild zijn wij als club hier de katalysator van geweest", vervolgt hij. "Wij willen onderdeel zijn van de oplossing. We zijn daar samen met onder meer de KNVB, de Anne Frank Stichting, het COC en de John Blankenstein Foundation hard mee bezig. Het gaat ook verder dan racisme, het gaat om discriminatie in de breedste zin van het woord. We laten onze jeugdspelers in workshops zien tot welke ellende discriminatie kan leiden. En onze trainers krijgen lessen over inclusiviteit en acceptatie. Deze uitkomst van het onderzoek is teleurstellend, maar wij zijn inmiddels als club al verder."