'Topwedstrijden in Spanje worden mogelijk gespeeld mét publiek'

'Topwedstrijden in Spanje worden mogelijk gespeeld mét publiek'

27-04-2021 00:05
20

De kans bestaat dat de stadions opengaan voor de laatste paar wedstrijden in de Primera Division. De Spaanse Minister van Volksgezondheid heeft daar een verzoek voor gedaan. Er liggen meerdere opties op tafel.

Dat meldt El Larguero. De wedstrijden in Spanje worden het hele seizoen al zonder publiek afgewerkt, maar daar komt hoogstwaarschijnlijk verandering in. Carolina Darias, de Spaanse Minister van Volksgezondheid, heeft voorgesteld om de stadions voor de laatste vier wedstrijden toegankelijk te maken voor supporters. Dat betekent dat er publiek aanwezig is bij de toppers tussen FC Barcelona - Atlético Madrid en Real Madrid - Sevilla van respectievelijk 8 en 9 mei. De tweede optie is dat supporters alleen de laatste twee wedstrijden kunnen bezoeken. Alles hangt af van de coronasituatie op dat moment.

Het meest realistische op dit moment is dat een club 25% van de maximale capaciteit naar binnen mag laten, maar daar zitten strenge voorwaarden aan vast. Zo gelden strikte hygiënemaatregelen en wordt er met tijdvakken gewerkt. Een supporter moet 30 tot 55 seconden binnen zijn voor de volgende naar binnen mag. Ook uitsupporters zijn mogelijk welkom.

Eenmaal binnen is het verplicht om te blijven zitten. Staan mag niet. Het mondkapje mag niet af, ook niet om te eten of te roken. Als je je niet aan de regels houdt, kan je niet alleen de toegang tot het stadion ontzegd worden, maar riskeer je om het stadion uit te worden gezet.