Koeman en Koeman haalden Klaassen naar Goodison Park: 'Everton is geen Ajax'

Koeman en Koeman haalden Klaassen naar Goodison Park: 'Everton is geen Ajax'

27-04-2021 07:11
94

Davy Klaassen werd door Ronald Koeman naar Everton gehaald, maar bij The Toffees kwam de middenvelder niet uit de verf. Erwin Koeman, destijds assistent bij de club uit Liverpool, geeft aan dat het verschil tussen Nederland en Engeland groot was voor Klaassen.

Klaassen is volgens Koeman een zeer nuttige speler, wanneer er goed op zijn kwaliteiten ingespeeld wordt. Dat was in zijn eerste periode bij Everton niet het geval. "Romelu Lukaku was net vertrokken. Everton boette in op kracht en scoringsdrift. De afwezigheid van een sterke, scorende spits hielp Klaassen als box-to-box-speler ook niet", vertelt Koeman in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Wedden

Meer odds

Everton betaalde in 2017 ruim 27 miljoen euro voor Klaassen, die de stap van Ajax naar de Premier League maakte. "Ronald was ook gek van Klaassen. Hij kwam wel voor het eerst in een nieuwe omgeving, waar het verschil in snelheid en kracht veel groter was dan Klaassen in de Eredivisie gewend was. Dat hij in de voorbereiding niet scoorde, hielp hem niet. Ook omdat Everton in Wayne Rooney en Gylfi Sigurdsson concurrenten had aangetrokken. Zij maakten het er niet gemakkelijker op."

Voor Koeman en Koeman zat het Everton-avontuur er in oktober van 2017 alweer op. Klaassen zat zijn wedstrijden vervolgens vooral uit op de tribune. "We begonnen nog redelijk, maar daarna kwamen de nederlagen. Davy had het lastig. Everton is geen Ajax, waar je acht kansen per duel krijgt. Maar voor een club is het wel belangrijk dat je een speler tijd geeft om zich te settelen als je hem voor een groot bedrag binnenhaalt. Maar dat is lastig, ook omdat de concurrentie bij Everton dus veel groter is", sluit Koeman af.