Feyenoord-debutant vestigt hoop op tijdperk-Slot: Iedereen begint weer op nul

Feyenoord-debutant vestigt hoop op tijdperk-Slot: "Iedereen begint weer op nul"

27-04-2021 20:16
27

Feyenoorder Achraf El Bouchataoui neemt de wijze lessen van Robin van Persie ter harte. De Oranje-topscorer aller tijden is tegenwoordig spitsentrainer in De Kuip.

Van Persie liet zich ooit eens opvallen dat hij zijn stappen telt, voordat hij een bal op doel schiet. El Bouchataoui is hier ook mee aan de slag gegaan, vertelt hij aan de Feyenoord-kanalen. "Van Persie is natuurlijk een fantastische voetballer geweest, hij staat hier af en toe bij ons op het veld. Daar kun je heel veel van leren. En als zo iemand dat zegt, dat je moet kijken, dat je uit moet rekenen hoe je loopt, welke loopacties je maakt... Dan moet je daar gewoon naar luisteren, vind ik."

El Bouchataoui hoopt met die opgedane ervaring voor zijn kans in De Kuip te gaan. De 21-jarige middenvelder maakte als huurling van FC Dordrecht zijn eerste meters in het betaald voetbal en debuteerde onlangs tegen Fortuna Sittard voor de Feyenoord-hoofdmacht. Dat smaakt naar meer, vindt hij. "Misschien in het nieuwe seizoen, met een nieuwe trainer (Arne Slot, red.), nieuwe kansen. Iedereen begint weer op nul: mezelf keihard bewijzen, laten zien dat ik het kan en dat ik het wil."