Open ADO-sollicitatie van vice-topscorer KKD: 'Bulykin is mijn voorbeeld'

Open ADO-sollicitatie van vice-topscorer KKD: 'Bulykin is mijn voorbeeld'

Gepubliceerd: dinsdag 27 april 2021 om 23:16di 27-04-2021 om 23:16

Thomas Verheydt maakte Keuken Kampioen Divisie-furore bij MVV en Go Ahead Eagles, speelde één seizoen voor de Engelse laagvlieger Crawley Town en is dit seizoen op schot bij Almere City. Het hart van de 29-jarige spits ligt echter bij ADO Den Haag: Verheydt speelde er in de jeugd en hoopt nog steeds terug te keren.

De huidige vice-topscorer van de Keuken Kampioen Divisie – twintig goals, alleen Robert Mühren van SC Cambuur heeft er meer gemaakt – heeft een ooievaar op zijn rug laten tatoeëren, net als Lex Immers. Toch besloot hij in 2012 te vertrekken bij zijn jeugdliefde. "Ik was er op een gegeven moment klaar mee. Ik speelde in Jong ADO en moest dan op een maandagavond naar Jong FC Groningen. En dan mocht ik maar twintig minuten meedoen", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "ADO is een onafgemaakt hoofdstuk."

Verheydt haalde via een omweg alsnog het betaald voetbal en halverwege het seizoen 2017/2018 leek een terugkeer in de maak: ADO wilde de spits overnemen van Crawley Town, maar beide partijen kwamen er uiteindelijk niet uit. "Ik vond het prima om salaris in te leveren, maar niet zoveel als ADO voor ogen had. Dat sloeg nergens op."

Bulykin als voorbeeld
Hoewel hij nu met Almere City serieus meestrijdt om promotie naar de Eredivisie, zou het nu alsnog van een hereniging kunnen komen. Dat ADO op degraderen staat, doet er voor Verheydt niet toe. "Ik moet met mijn kwaliteiten altijd op de helft van de tegenstander spelen. Misschien ben ik wel een echte eerstedivisiespits", is hij eerlijk. "Ik zie ADO Den Haag wel zitten. Dagelijks krijg ik berichtjes van fans met de vraag of ik wil terugkeren. Ze missen het Haagse gevoel bij de club."

Verheydt kent in ieder geval zijn Haagse klassiekers. "Ik spiegel me een beetje aan Dmitri Bulykin, mijn voorbeeld", vertelt hij over de Russische spits uit het successeizoen 2010/2011, waarin ADO Europees voetbal afdwong. "Ik ga niet doen alsof ik een geweldige voetballer ben. Een schaar probeer ik niet. Ik word aangespeeld, tik hem breed en ren dan de zestien in."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws