'Atalanta gaat concurrentie aan met Ajax en PSV voor parel van Heerenveen'

'Atalanta gaat concurrentie aan met Ajax en PSV voor parel van Heerenveen'

28-04-2021 07:14
128

Joey Veerman mag zich in de belangstelling verheugen van Atalanta Bergamo, zo meldt de Corriere dello Sport. De Italiaanse sportkrant omschrijft de 22-jarige middenvelder als 'de parel van sc Heerenveen, dat in het verleden al Klaas-Jan Huntelaar en Marten de Roon lanceerde'.

Volgens de CdS is Veerman een 'totale middenvelder'. Atalanta zou een vergelijkbare route voor ogen hebben als met De Roon, die Heerenveen in 2015 verruilde voor Italië en daar uitgroeide tot Oranje-international. Ook voor de Volendammer, die in 28 Eredivisie-duels goed was voor zeven goals en negen assists, is een uitnodiging van bondscoach Frank de Boer niet ver meer, denkt de krant.

Waar Atalanta voor De Roon zo'n 1,3 miljoen euro betaalde, is Veerman wel een flink stukje duurder. La Dea houdt rekening met een prijskaartje van tenminste zes miljoen. Bovendien hebben ook Ajax en PSV interesse in de spelmaker, die eerder al aangaf open te staan voor een transfer naar een Nederlandse topclub.

Atalanta staat momenteel tweede in de Serie A en stevent daarmee weer af op deelname aan de Champions League. Naast De Roon komen ook Hans Hateboer, Sam Lammers en Robin Gosens voor de ploeg van trainer Gian Piero Gasperini uit.