Steijn (NAC) midden in het seizoen naar Ibiza: 'Afspraak voor mijn tijd gemaakt'

Steijn (NAC) midden in het seizoen naar Ibiza: 'Afspraak voor mijn tijd gemaakt'

28-04-2021 10:45
40

Ton Lokhoff is één maand na zijn aantreden als technisch directeur van NAC Breda al met een opmerkelijk dossier geconfronteerd. Hoofdtrainer Maurice Steijn is momenteel voor zakelijke verplichtingen op Ibiza en moet hoogstwaarschijnlijk De Kleine Klassieker tegen NEC van maandagavond missen.

Steijn keert donderdag pas terug en moet eerst een paar dagen in quarantaine, voordat hij weer aan het werk mag. NAC heeft nog een theoretische kans op rechtstreekse promotie naar de Eredivisie, maar moet het nu dus een week lang zonder zijn trainer stellen. "Het was al gepland. De afspraak is gemaakt voor mijn tijd", vertelt Lokhoff aan BN DeStem over de overeenkomst tussen Steijn en algemeen directeur Mattijs Manders. De TD beaamt dat de afwezigheid van de trainer 'ongelegen' komt. "In de toekomst moeten we ervoor waken dat dit weer gebeurt."

Wedden

Meer odds

Of er nog consequenties aan het Ibiza-reisje van Steijn worden verbonden, laat Lokhoff in het midden. "We gaan natuurlijk zitten, zoals we vaker samenkomen om dingen te bespreken. Dit kan ik niet meer terugdraaien. Verder wil ik er niet over uitweiden. Wat hierover besproken wordt, blijft intern."

NAC staat na 35 van de 38 Keuken Kampioen Divisie-speelrondes vijfde, op één punt van Go Ahead Eagles en Almere City en zeven punten achter De Graafschap. De West-Brabanders spelen na het uitduel met NEC nog tegen MVV en kampioen SC Cambuur en mogen zich daarna hoogstwaarschijnlijk in de play-offs melden.