Breaking news

Atlético slaat aanval Barça af, maar moet in spanning naar tweede kraker kijken

Update: 'Real tikt 20.000 euro af en kan over Marcelo beschikken tegen Chelsea'

Update: 'Real tikt 20.000 euro af en kan over Marcelo beschikken tegen Chelsea'

Gepubliceerd: woensdag 28 april 2021 om 14:04wo 28-04-2021 om 14:04

Laatste update: zaterdag 1 mei 2021 om 20:05za 01-05-2021 om 20:05

Opvallend nieuws uit Spanje: Real Madrid moet het in de return tegen Chelsea mogelijk zonder Marcelo stellen. De Braziliaanse vleugelverdediger is geselecteerd om achter een stemtafel plaats te nemen tijdens regionale verkiezingen in Madrid op dinsdag 4 mei, meldt El Mundo.

In Spanje is het slechts bij hoge uitzondering mogelijk om onder die verplichting uit te komen. Real speelt de tweede wedstrijd tegen Chelsea op woensdag 5 mei, en daar wringt de schoen. De Kiesraad meent dat Marcelo meer dan genoeg tijd heeft om van de partij te zijn in Londen, maar de coronaregels gooien roet in het eten.

De juridische afdeling van de Koninklijke doet er nu alles aan om de Kiesraad ervan te overtuigen dat Marcelo al op 4 mei met zijn teamgenoten moet afreizen om te mogen spelen in het Champions League-duel. Tot dusver zijn de pogingen echter zonder succes. De aanwijzing vond namelijk al op 5 april plaats en vanaf dat moment hadden voorzitters en leden zeven dagen om een geldige reden aan te voeren, waardoor zij de positie niet konden aanvaarden.

Marcelo begon dinsdag nog in de basis bij Real door de blessure van Ferland Mendy. Het is nog de vraag of de Fransman op tijd fit is voor de return, waardoor coach Zinedine Zidane mogelijk met een flink probleem wordt opgezadeld.

Overigens is er nog wel hoop voor Real Madrid. Levante-keeper Aitor Fernandez werd in 2019 aangewezen als voorzitter van een stembureau. Van die verplichting werd hij in hoger beroep ontslagen, omdat de club uit Valencia diezelfde dag een wedstrijd speelde.

Update: Real Madrid is niet blij met de extra taak van Marcelo, maar kan toch over de linksback beschikken in Londen. Nadat de Braziliaan zijn werkzaamheden op het stembureau heeft afgerond dinsdag, reist hij met een privévliegtuig naar Engeland. Volgens AS kost het Real Madrid 20.000 euro om Marcelo erbij te hebben tegen Chelsea. De eerste wedstrijd in Madrid eindigde in 1-1.

Voor coach Zinedine Zidane is de inzetbaarheid van Marcelo een opsteker. Het is nog onzeker of Ferland Mendy op tijd fit is. De Koninklijke zit sowieso dun in de verdedigers.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws