'PSV vindt vraagprijs voor Veerman veel te hoog en richt zich op Pröpper'

'PSV vindt vraagprijs voor Veerman veel te hoog en richt zich op Pröpper'

28-04-2021 17:42
259

PSV is geschrokken van de vraagprijs die sc Heerenveen hanteert voor Joey Veerman. De Eindhovenaren hebben de verrichtingen van de middenvelder gevolgd, maar zijn van plan om met Davy Pröpper een goedkoper alternatief aan te trekken.

Het Eindhovens Dagblad meldt dat de Friezen ongeveer twaalf miljoen euro wil ontvangen voor Veerman en PSV is niet van plan om dat te betalen. De voorkeur gaat dan ook uit naar Pröpper, die bij Brighton & Hove Albion waarschijnlijk voor minder dan tien miljoen euro op te halen is. De spelmaker van The Seagulls heeft naar verluidt ook oren naar een comeback in het Philips Stadion.

Veerman is de Eindhovenaren wel 'positief opgevallen', zo valt er te lezen in het ED. Het tot medio 2024 doorlopende contract van de spelmaker voor twaalf miljoen afbetalen is echter geen optie voor technisch directeur John de Jong en dus zal de Volendammer waarschijnlijk een buitenlandse transfer gaan maken. Eerder liet Voetbal International al optekenen dat Rangers, Stade Reims, Atalanta en een Premier League-club interesse hebben.

Dit seizoen was Veerman in 28 competitiewedstrijden betrokken bij zestien doelpunten van Heerenveen. Hij maakte er zelf zeven en bereidde negen doelpunten van ploeggenoten voor. Pröpper speelde deze voetbaljaargang slechts zeven duels in de Premier League en kwam daarin niet tot scoren. In vorige seizoenen was hij vaste waarde bij Brighton.