'Messi gaat akkoord met salarisverlaging van 50%, Barcelona presenteert plan'

'Messi gaat akkoord met salarisverlaging van 50%, Barcelona presenteert plan'

Gepubliceerd: woensdag 28 april 2021 om 22:20wo 28-04-2021 om 22:20

FC Barcelona wil graag langer door met Lionel Messi en heeft de gesprekken over een verlenging inmiddels opgestart. De club wil hem de komende jaren binden als speler, daarna als ambassadeur en directeur. 

Dat melden Catalaanse media, waaronder TV3 en RAC1. Er is onlangs voor het eerst gesproken tussen president Joan Laporta en Messi's vader. Messi zelf zat daar niet bij. Het gesprek is positief geëindigd, aldus TV3. Of Messi gaat verlengen is alleen afhankelijk van zijn wensen, maar ook van de mogelijkheden van Barcelona. Pas in mei wordt duidelijk hoe de Catalaanse club er financieel voor staat. Dan wordt het resultaat van de vier audits die de club heeft laten uitvoeren bekend.

Het plan van Barcelona is in ieder geval helder. Messi staat naar verluidt open voor een nieuwe, langdurige verbintenis met Barcelona. Volgens TV3 is een contract opgebouwd in drie fases. Barcelona hoopt dat Messi nog twee jaar bij de club blijft spelen, tot het WK van 2022 in Qatar. Daarna zou hij zijn droom om zijn carrière in Amerika af te sluiten na kunnen jagen. Dat moet volgens Catalaanse media bij Inter Miami FC, de club van David Beckham. Messi zou tegelijkertijd ambassadeur van Barcelona kunnen worden. En na het Amerikaanse avontuur (fase 3) zou Messi als directeur terug kunnen keren bij Barcelona.

Daarnaast zou Messi instemmen met de voorwaarde om zijn salaris vanaf volgend jaar met vijftig procent te verminderen. Op die manier kan Barcelona een nieuwe Messi-deal financieren én een topspeler binnenhalen. Erling Haaland wordt genoemd. Binnenkort wordt er opnieuw gesproken over de toekomst van Messi.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws