Manchester City recht de rug tegen Paris Saint-Germain en kan CL-finale ruiken

28-04-2021 22:52 Laatste update: 22:56
118

Manchester City staat met één been in de halve finale van de Champions League. Paris Saint-Germain domineerde de eerste helft, maar zakte in de tweede helft volledig in elkaar. In het Parc des Princes werd het 1-2.

De voetbalsupporter werd in de kwartfinale op z'n wenken bediend en door PSG en Bayern München getrakteerd op twee voetbalshows. De lat lag voor de halve finale daarom bijzonder hoog, maar beide clubs stelden niet teleur.

Met Mitchel Bakker in de basis was PSG in de eerste helft de dominante partij. Man City had geen antwoord op het spel van de thuisclub en kwam nauwelijks over de middellijn. De 1-0 na een kwartier spelen was dan ook een logisch gevolg. Een indraaiende corner van Ángel Di María werd binnengekopt door aanvoerder Marquinhos, die profiteerde van de slechte organisatie achterin bij Man City.

De storm van PSG bleef vervolgens aanhouden, maar Ederson voorkwam een tweede tegentreffer. En even later, toen Man City organisatorisch weer niet goed stond, liep PSG opnieuw de 2-0 mis. Pas vlak voor rust liet Man City van zich horen. Dat gebeurde nadat PSG achterin balverlies leed na drukzetten van de Engelsen. De volledig vrijstaande Phil Foden schoot echter op Navas af, in plaats van dat hij een hoek uitzocht.

Pas na rust leken de poppetjes op de goede plaats te staan bij Man City. Een tactisch foefje van manager Pep Guardiola zorgde voor een kentering in de wedstrijd, waardoor PSG nog maar weinig in te brengen had. De gelijkmaker van Kevin De Bruyne viel echter bijzonder gelukkig. De Belg gaf de bal voor, maar die belandde zonder aangeraakt te worden achter Navas. Een totaal verkeerde inschatting van de Costa Ricaanse doelman, die even later opnieuw moest vissen bij de vrije trap van Riyad Mahrez.

PSG was de kluts kwijt en tot overmaat van ramp kreeg Idrissa Gueye een directe rode kaart vanwege een belachelijke overtreding op Ilkay Gündögan. De Fransen zagen de wedstrijd in een tijdsbestek van dertien minuten volledig instorten en zien hun Champions League-droom opnieuw als sneeuw voor de zon verdwijnen. De return is volgende week in Manchester.