'Ten Hag 'ticks a lot of boxes': gesprek met Spurs na kampioenswedstrijd Ajax'

'Ten Hag 'ticks a lot of boxes': gesprek met Spurs na kampioenswedstrijd Ajax'

29-04-2021 11:40
98

Tottenham Hotspur wil in gesprek met Erik ten Hag zodra het kampioenschap van Ajax officieel is. Dat meldt The Guardian donderdag. De trainer is één van de kandidaten om José Mourinho op te volgen.

De Italiaanse transferexpert Fabrizio Romano pakte woensdagavond uit met het nieuws dat Tottenham een meeting heeft ingepland met Ten Hag. Die moet volgens hem en The Guardian plaatsvinden als Ajax de 35ste landstitel officieel binnen heeft. De Amsterdammers hebben nog één punt nodig en nemen het zondag op tegen FC Emmen.

Wedden

Meer odds

Op dit moment is nog niets beslist: Ten Hag is één van de kandidaten bij Spurs, dat op zoek is naar een vervanger voor de ontslagen Mourinho. Ryan Mason (29) maakt het seizoen af op interimbasis. Naast Ten Hag lijken Marcelino (Athletic Bilbao), Gareth Southgate (Engeland) Graham Potter (Brighton & Hove Albion), Ralf Rangnick, Eddie Howe, Maurizio Sarri en Massimiliano Allegri (allen clubloos) nog in de race.

Ten Hag zou openstaan voor Tottenham. Het is geen geheim dat de 51-jarige trainer gelukkig is bij Ajax en een uitstekende relatie heeft met directeur Marc Overmars, maar mogelijk is hij na 3,5 jaar in Amsterdam toe aan een grotere uitdaging. Ten Hag 'ticks' volgens The Guardian 'a lot of boxes' voor Spurs-baas Daniel Levy.