FC Utrecht 'trekt 7 ton uit' voor nieuwe aanvalsleider: 'Voegt iets extra's toe'

FC Utrecht 'trekt 7 ton uit' voor nieuwe aanvalsleider: 'Voegt iets extra's toe'

29-04-2021 14:14
71

Komend seizoen wordt het dringen geblazen in de punt van de FC Utrecht-aanval. De nummer zes van de Eredivisie heeft met Adrián Dalmau, Mimoun Mahi, Gyrano Kerk, Moussa Sylla en Remco Balk al vijf spelers die als spits uit de voeten kunnen: volgend seizoen komt Anastasios Douvikas de gelederen versterken.

De enkelvoudig Grieks international komt over van Volos NPS uit zijn geboorteland en heeft voor vier seizoenen getekend in De Galgenwaard. Volgens het Algemeen Dagblad heeft FC Utrecht een – voor FC Utrecht-begrippen – behoorlijk bedrag uitgetrokken voor Douvikas: de 21-jarige spits kostte zeven ton en zou ervoor moeten zorgen dat de erfenis van de in 2017 vertrokken Sébastien Haller eindelijk wordt overgenomen.

Wedden

Meer odds

FC Utrecht werd op het spoor gebracht door de belangenbehartigers van voormalig Willem II-back Kostas Tsimikas, die inmiddels bij Liverpool onder contract staat. Technisch directeur Jordy Zuidam is ervan overtuigd dat Douvikas een succes kan worden in de Domstad. "Hij is op zijn 21ste al doorgebroken in een hele verdedigende competitie, met veel doelpunten bij een kleine ploeg (dit seizoen staat hij op tien doelpunten namens de nummer zeven van Griekenland, red.)", laat hij weten aan het AD. "Met hem erbij is de concurrentie voorin nog groter en ik denk dat 'Tasos' echt iets extra's toevoegt met zijn dynamiek en power."