Van Dijk als adviseur bij Liverpool: 'Daar helpt hij me echt mee'

Van Dijk als adviseur bij Liverpool: 'Daar helpt hij me echt mee'

29-04-2021 16:34
5

Ozan Kabak probeert veel op te steken van Virgil van Dijk bij Liverpool. De Turkse verdediger, die in de winterse transferperiode de overstap maakte van Schalke 04 naar Liverpool, is erg onder de indruk geraakt van zijn collega-verdediger.

Kabak geeft in een interview op de clubwebsite aan dat hij al veel geleerd heeft bij zijn nieuwe club. "Je moet intelligent zijn. Dat probeer ik te zijn, maar het gaat ook om ervaring", vertelt Kabak. "Onze vriend Virgil (van Dijk, red.) bijvoorbeeld, hij is zó goed in zijn werk. Ook omdat hij een erg ervaren speler is."

Van Dijk geeft, ondanks zijn zware knieblessure, voldoende tips aan zijn nieuwe ploeggenoot. "Over mentaliteit bijvoorbeeld", vervolgt Kabak. "Ik denk dat verdedigers elkaar beter begrijpen en hij kwam met een aantal kleine tips over hoe we spelen en wat ik moet doen. Daar helpt hij me mee. Zo analyseer ik elke spits voor de wedstrijd met de videoanalisten. Ik weet voor de wedstrijden welke voet ze het liefst gebruiken en wat de kwaliteiten van de spitsen zijn", sluit Kabak af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s