Kabinet krijgt wind van voren: 'Het is voor fans en clubs niet te volgen'

Kabinet krijgt wind van voren: 'Het is voor fans en clubs niet te volgen'

29-04-2021 18:57 Laatste update: 19:13
39

KNVB-directeur Eric Gudde is niet te spreken over het kabinetsbesluit om de deuren van de stadions weer te sluiten. Gudde houdt echter wel de hoop dat er dit seizoen toch nog Eredivisie-duels met publiek gespeeld kunnen worden.

Donderdag besloot de overheid om de testpilot van vorig Eredivisie-weekend niet te verlengen. Daardoor moet er in speelronde 31 weer voor lege tribunes worden gevoetbald. Gudde stelt voor de camera van de NOS dat er amper goede redenen zijn gegeven voor het stopzetten van die pilot. "De enige uitleg die we krijgen, is dat het juridisch niet dichtgetimmerd is. Zo'n drie weken geleden hebben we notabene nog gezegd: Zorg nou dat het wettelijk geregeld is. Het is voor fans en clubs niet te volgen."

Gudde wil daarentegen niet uitsluiten dat er dit seizoen tóch weer fans op de tribunes kunnen zitten. "We hopen nog steeds dat er dit seizoen een aantal Eredivisie-wedstrijden met toeschouwers gespeeld kunnen worden", vertelt de directeur. "Minister Van Ark (van Medische Zorg en Sport, red.) heeft me vandaag nog verteld dat ze ermee aan de slag gaat."

Eerder op de donderdag brachten de KNVB, Eredivisie en CED al een statement naar buiten waarin het besluit van het kabinet gehekeld werd. Daarin werd gesteld dat de testpilot van vorig weekend 'slechts een losse flodder' was.