Zelfkritische De Ligt: 'Ben er niet blij mee, het behoort tot mijn kwaliteiten'

Zelfkritische De Ligt: 'Ben er niet blij mee, het behoort tot mijn kwaliteiten'

30-04-2021 21:19
20

Matthijs de Ligt erkent dat de tweede plaats in de Serie A het maximaal haalbare is voor Juventus, maar kijkt ook al naar de toekomst. De oud-Ajacied droomt ervan om in de toekomst de aanvoerdersband te dragen bij La Vecchia Signora.

Tuttosport schoof De Ligt vorige maand naar voren als nieuwe capitano van Juventus. Een groot compliment, maar nog wel wat vroeg, oordeelt de Oranje-international. "Voor mij is het een eer om voor Juventus te spelen en het zal een nog grotere eer zijn om aanvoerder te zijn. Een droom", zegt hij tegen Sky Sport Italia. "Maar dat is nu niet belangrijk."

"We hebben vier aanvoerders in de ploeg (Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci, Gianluigi Buffon en Alex Sandro, red.), die veel ervaring hebben en die hier al jaren spelen", vervolgt De Ligt. "Het belangrijkste voor mij is om goed te spelen en het team te helpen. De coach bepaalt dan zelf wie de aanvoerder wordt, maar dat is niet mijn doel op dit moment."

Het is wel zijn doel om vaker het net te vinden. De Ligt maakte onlangs tegen Parma zijn eerste treffer van het seizoen. "Scoren behoort ook tot mijn kwaliteiten en ik ben niet blij dat ik nog maar één goal gemaakt heb dit seizoen. Ik wil mezelf daarin zeker verbeteren." Daarin ligt ook een rol weggelegd voor zijn teamgenoten. "De man die de hoekschop neemt, de man die tegenstander moet blokkeren en de man die moet koppen: we moeten dat allemaal verbeteren."

De Ligt heeft de landstitel wel uit het hoofd gezet. Juve kwam afgelopen week niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Fiorentina en staat nu vierde. "We hebben meer intensiteit nodig, meer moed aan de bal en moeten beter verdedigen. We hebben lang gedacht aan de Scudetto, maar richten ons nu op de tweede plaats. We zijn sterk en moeten hoog inzetten."