Tuttosport: De Ligt 'vervangt' Chiellini en wordt nieuwe 'Capitano' van Juventus

Tuttosport: De Ligt 'vervangt' Chiellini en wordt nieuwe 'Capitano' van Juventus

24-03-2021 08:37 Laatste update: 08:43
30

Dat Matthijs de Ligt door Juventus wordt gezien als een belangrijke speler voor de komende jaren, wordt vanaf volgend seizoen misschien nóg duidelijker. De Italiaanse krant Tuttosport denkt dat De Ligt de aanvoerdersband over gaat nemen van Giorgio Chiellini.

Het contract van de 36-jarige Chiellini loopt na dit seizoen af en het is allesbehalve zeker of De Oude Dame het contract van de routinier gaat verlengen. Tuttosport pakt woensdagochtend groot uit op de voorpagina. 'De Ligt Capitano', valt er in grote letters te lezen.

Dit seizoen zat de aanvoerdersband nog om de arm van Leonardo Bonucci, wanneer Chiellini vanwege een blessure niet in actie kon komen. In Turijn denken ze dat het een goede tijd is om De Ligt aan te wijzen als nieuwe aanvoerder van La Vecchia Signora.

Er lijkt na dit seizoen het nodige te gaan veranderen bij Juventus. De toekomst van trainer Andrea Pirlo is vanwege de matige prestaties in de Serie A en Champions League allesbehalve zeker en de clubleiding is van plan om met de bezem door de selectie te gaan. Er zouden 'slechts' vijf spelers absoluut niet mogen vertrekken: De Ligt, Federico Chiesa, Arthur, Danilo en Dejan Kulusevski. Juventus zou niet onwelwillend tegenover een vertrek van Cristiano Ronaldo staan.